kissh 2011.08.17. 07:28

A kezdetek...

Minden bizonnyal azon kevés hülyék közé tartozunk, akik képesek egy olyan autó restaurálásába belevágni, amiből néhány száz darab prüntyöghet még a világon, mert a többi már az örök rozsdamezőkre lépett. De a szerelem az szerelem: még ha tudjuk, hogy vak is. Sőt, esetünkben vak és süketnéma is egyszerre.  Merthogy a felújításhoz kell egy lottóötös, de egy négyes találat biztosan.

Szóval néhány hete bővült a család egy Innocenti Mini Travellerrel, ami nemcsak, hogy öreg (1968-as), de beazonosíthatatlan is - egy MK 1,5 -es, ami ugye nincs. Innentől pedig már mindenki sejti, hogy a kis drága igazi pénznyelő lesz, persze, ha egyáltalán találunk hozzá megfelelő, eredeti alkatrészeket. Helyzetünket súlyosbítja, hogy a digók nem méleznek, nems szörfölnek a világsztrádán, pláne nem írnak angolul levelet, hülye magyaroknak meg aztán végképp nem. 

Mi marad? Minden bizonnyal a közös öngyilkosság, a családi csőd vagy valami ilyesmi. De reméljük, a minisek, akik jól bedobtak minket a szakadékba, megszabadítanak majd szenvedéseinktől, ha már éhezünk és fázunk valami tisztáson. Vagy adnak pénzt két Altissimo hátsólámpára, mert azt beszerezni egy lehetetlen küldetésnek tűnik.

Helyzetünket egy dolog mentheti fel: egyrészt, hogy körülöttünk mindenki ugyanúgy remeg ezért az autóért, mint mi, másrészt meg az újrabootolást olyanok végzik majd, akikre a saját szívműtétemet is rá merném bízni.

A jövőben mindenkiről hosszasan és bővebben, hogy mások is okulhassanak történetünkből. 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://innocentitraveller.blog.hu/api/trackback/id/tr893159434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hidimini 2011.08.26. 19:11:23

Sziasztok!
Nekünk is majdnem ugyanilyen van (morris, és nem tudni, hogy 1967 és 69 között mikori), de az biztos, hogy Mk2.
hidimini.blogspot.com/2010/10/az-elso-nap-mini-travellerrel.html
A miénk sajnos nem volt ilyen jó állapotban, és gőzünk sincs az autókról, de ha minden jól megy, még szeptemberben lefestjük, és akkor már az összeszerelés következik, ami lényegesen hálásabb meló, mint az eddigiek. A blogot kicsit elhanyagoltam, de télen majd megpróbálom behozni a lemaradást.
Az volt a terv, hogy az IMM2012-re kész legyen, de az már látszik, hogy nem fog sikerülni...
süti beállítások módosítása